Ami megfizethetetlen...

2020.10.05

Mik azok a dolgok, amiket a lakással együtt "veszünk meg"? 

Nincs feltüntetve a hirdetésben, nincs forintosítva, mégis a mindennapjaink része lesz és vagy megkeseríti vagy bearanyozhatja az életünket.

Sok ilyen van: a légkör, a környezet, a zajok, léptek, lift hangja, ajtócsapkodás, madárcsicsergés, villamos csengetése, kutyák ugatása. 

Most ezt a bejegyzésemet, mégsem ezek inspirálták.  Búcsúzásnak szánom. 

6 évvel ezelőtt, amikor beléptünk ebbe a lakásba, még nem is sejtettük, hogy nem csak egy lakást vásároltunk, hanem attól sokkal többet kaptunk a pénzünkért. A világ legjobb szomszédait. Az első naptól kezdve segítő kezet nyújtottak nekünk, mindig volt egy kedves szavuk hozzánk, együtt karácsonyoztunk, segítettek a bevásárlásban és a főzésben, mikor a gyerekek születtek, bármit kérhettem tőlük, ha elfogyott. Ha baj volt összefogtunk, ha jó hírt kaptunk, azonnal elújságoltuk egymásnak. 

Több szomszéddal is szinte családi viszony alakult ki, adtuk egymásnak a friss sütit, kinőtt gyerekruhákat, bicigliket. Az egyik nénit bármikor lehívhattam a pici babámra vigyázni, míg a másikért szakadó esőben rohantam el az oviba. Bárkivel összefutottunk, mindig, mindenkinek volt egy rendes szava hozzánk, kedvesen érdeklődtek, barátságok szövődtek. 

Nem tudom szavakkal kifejezni azt a sok törődést és szeretetet, amit nyújtottak nekünk.  

A játszótéri eszmecserék, szülői tapasztalatok megosztása, gyerekek barátsága mind-mind olyan kellemes emlék, amit magunkkal fogunk vinni. 

Ezt, ha árban kellett volna feltüntetni, bizony jó sok számjegyből állt volna, ki se tudtam volna fizetni. De ingyen kaptam... sokkal-sokkal többet, mint amire számíthattam. 

Szívből kívánom a következő lakónak, hogy ő is élje meg ezt, becsülje meg és érezze itt nagyon jól magát. Nekem mennem kell. Mindent köszönök!Lukács Ágnes - ingatlan szakértő - 06 70 612-1074 - budapestiotthon1@gmail.com
Minden jog fenntartva 2020
Az oldalt a Webnode működteti Sütik
Készítsd el weboldaladat ingyen!